Bitcoinkoers

0
267

De bitcoinkoers, of afgekort de BTC koers, is van belang wanneer je in bitcoin gaat investeren. Als de koers voordelig is, is het een goed moment om bitcoin te kopen. Maar de BTC koers is niet alleen voor je investeringsmoment van belang. Als je eenmaal bitcoin hebt gekocht, ben je natuurlijk eigenaar van het cryptobetaalmiddel. Je kunt tegenwoordig steeds vaker kiezen om online aankopen of diensten te betalen met bitcoin. Ook dan is het handig om de BTC koers in de gaten te houden. Maar een ander iets om rekening mee te houden in de waarde van je bitcoin is crypto staking.

Wat levert crypto staking op?

Crypto staking betekent eigenlijk dat je je crypto tijdelijk vastzet. Je gebruikt het als een soort spaargeld. Door je bitcoin of andere crypto vast te zetten, kun je meer van die valuta verdienen. Bij crypto staking is het zo dat een hoger bedrag vastzetten betekent dat de kans groter is dat je wordt aangewezen om blocks te valideren. Blockchains zijn een belangrijk onderdeel van crypto en dus ook van bitcoin. Het bedrag dat je vastzet geldt namelijk als een soort borg. Ook is het zo dat hoe langer je je crypto staakt, hoe hoger je uitbetaling is. Je soort van rente dus.

Hoe moet ik crypto staken?

Je kunt je crypto staken via exchanges. Dit geldt niet alleen voor bitcoin, maar ook voor andere cryptobetaalmiddelen. Je hoeft geen ingewikkelde stappen te nemen om dit te doen. Je houdt je bitcoin gewoon in je digitale portemonnee. Zo staak je je crypto al. Wel moet je zorgen dat je je bitcoin lang genoeg vasthoudt om te profiteren van de voordelen van crypto staken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in