De beste laptop voor een video editor

0
518

Een video editor gaat altijd voor kwaliteit en resultaat. Omdat video zo populair is, wordt er ook een bepaalde kwaliteit van video’s verwacht. Je wil hierin niet tekort komen, daarom is goed apparatuur van groot belang. Een video editor kan namelijk vaak de beelden op een goede manier schieten en in elk geval op de juiste manier combineren, ook met geluid, om een goede video neer te zetten. Het begint logischerwijs met een goede camera, maar een goede computer of laptop om op te editen is minstens zo belangrijk. 

Let bij het kopen van een laptop die geschikt is voor editten bijvoorbeeld op:

  • Merk, ga je voor een Apple of een Windows laptop? Welk besturingssysteem vind je fijner en op welk systeem kun je je edit programma’s draaien?
  • Geheugen; hoe meer geheugen, hoe sneller je video wordt gerenderd. Dus hoe sneller de video naar de klant kan worden verzonden.
  • Grafische kaart; kies voor een goede grafische kaart die toekomstbestendig is. Videobestanden worden steeds zwaarder, je wilt niet dat je grafische kaart na een jaar alweer outdated is.

Platform en inzet van video

Video is natuurlijk wel vrij breed. Je vindt overal video’s. Alle social media kanalen hebben tegenwoordig een optie om video’s te delen, zowel op de feed of tijdlijn als in verhalen waar ze tijdelijk te zien zijn. En je kunt natuurlijk kiezen voor een video op je website. Misschien wil je een video die voor al die platformen geschikt is. Dat kan ook. Dat is precies wat een video editor goed weet te doen: zorgen dat de video niet alleen aansluit bij het bedrijf en de doelgroep, maar ook bij het platform waar de video voor bedoeld is.

Je kan natuurlijk ook een video editor inhuren..

Iedereen kan profiteren van het inhuren van een video editor. Van een jonge ondernemer met een eenmanszaak tot een gevestigd bedrijf met jarenlange ervaring op de markt, en alles wat daartussen valt. Vandaag de dag is video hét medium om alle doelgroepen te bereiken, bijna ongeacht welk segment. Ieder bedrijf heeft daarom baat bij een video editor inhuren. En als het je niet bevalt, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Een video editor inhuren betekent in ieder geval dat je investeert in een manier van communiceren die helemaal bij deze tijd hoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in