Dit zijn de beste laptops voor het spelen van games

0
155

Wat zijn jouw favoriete spellen? Speel je normaliter op een Nintendo Switch, op de nieuwe PlayStation 5 of wellicht op een computer? In dat laatste geval is het belangrijk om te kiezen voor hardware, die ook de nieuwste spellen feilloos aan kan. Niets is vervelender dan een haperend beeld, een verkeerde pass in het nieuwste voetbalspel door een hapering in de verbinding, enzovoorts. Dit artikel zet de beste laptops voor het spelen van games op een rijtje. 

Veel spellen worden tegenwoordig aangeboden via Steam. Vergelijk het met de Nintendo eShop voor je Switch, of bijvoorbeeld de PSN Store op je PlayStation. Je kunt er een groot aantal spellen downloaden. Het maakt je niet langer afhankelijk van de cd-rom speler in je computer. Veel snelle laptops beschikken al jaren niet meer over zo’n speler.  

#1: Lenovo LOQ 16IRH8 82XW006WMH
Deze voordelig geprijsde laptop biedt je een i7-processor, beschikt over een intern werkgeheugen van 16 GB en heeft een opslagcapaciteit van 512 GB op een snelle SSD-schijf. Het model is voorzien van de populaire NVIDIA GeForce RTX 4050 videokaart. Let er hierbij wel op, dat voor de zwaarste games de NVIDIA GeForce RTX 4070 aangeraden wordt. Veel modellen met die nieuwere videokaart zijn echter aanmerkelijk duurder dan dit model van Lenovo. 

#2: HP OMEN 17-ck2980nd
Qua prijs valt deze HP OMEN 17 niet te vergelijken met het bovenstaande model van Lenovo. Deze laptop biedt echter betere specificaties, waardoor ook de zwaarste spellen hierop gespeeld kunnen worden. De HP OMEN 17 heeft een i7-processor aan boord, beschikt over 32 GB aan werkgeheugen en heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB op een SSD-schijf. De videokaart in deze HP gaming laptop is fors beter dan die in het model van Lenovo: een NVIDIA GeForce RTX 4080. 

#3: Asus ROG Strix G17 G713RC-HX105W
Een derde model, die qua prijs tussen de eerste twee opties zit, is de Asus ROG Strix G17. Dit model heeft geen Intel-processor, maar een AMD Ryzen 7. Het interne werkgeheugen blijft, net als bij de laptop van Lenovo, steken op 16 GB. De opslagcapaciteit ligt op 512 GB en met een 144 Hz beeldscherm worden de beelden uit je spel vloeiend weergegeven. Het model beschikt over een NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart. Deze videokaart is geschikt voor het spelen van middelzware games. Voor de zwaarste games heb je al snel een betere videokaart nodig. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in