Het gebruik van VPN diensten in Nederland

0
1070

Sinds een aantal is er in Nederland de opkomst van VPN diensten, maar waarom zijn deze diensten in korte tijd zo populair geworden in Nederland? In dit artikel worden er een aantal oorzaken genoemd waarom steeds meer Nederlanders maken van een VPN.

Online privacy

Steeds meer mensen zijn zich er van bewust van het gevaar dat hun gedrag op het internet gemonitord wordt. Je online privacy op het internet is een schaars goed en eigenlijk zouden meer mensen hier zich bewust van moeten worden. Vaak hoor je het argument van mensen “ik heb toch niet te verbergen” maar eigenlijk hoort dit geen argument te zijn om dat vastgelegd is dat je online gedrag eigenlijk niet gemonitord mag worden. Daarom zie je ook dat steeds meer mensen een VPN gebruiken om anoniem te kunnen blijven.

Downloaden

Eigenlijk geldt het verbod op torrents downloaden in Nederland al een paar jaar, maar de laatste tijd wordt er steeds strenger opgetreden tegen mensen die torrents downloaden door de Nederlandse overheid. Zo krijg je tegenwoordig een boete voor illegaal downloaden. Dit is ook een van de redenen waarom mensen zoeken naar mogelijkheden om anoniem online te kunnen downloaden, en vaak biedt een VPN-server hiervoor uitkomst.

Door  gebruik te maken van een VPN service kun je je internetverkeer anonimiseren waardoor ook je  downloadgedrag niet te traceren valt. Door een VPN abonnement af te sluiten wordt je namelijk in staat gesteld om gebruik te maken van een anonieme server. Deze server zorgt ervoor dat jouw internetverkeer loopt via de VPN server waardoor jouw IP-adres niet te traceren valt voor de rest van het internet.

Geblokte zenders uit het buitenland in Nederland kijken

Ook is een van de voordelen van een VPN dat je zenders uit het buitenland in Nederland kunt kijken, normaal gesproken zijn veel zenders of programma’s uit het buitenland geblokkeerd  voor mensen die niet fysiek in dat land aanwezig zijn. Door middel van een VPN kun je de indruk wekken dat je fysiek aanwezig bent in dat land waardoor de blokkering opdat moment niet geldt voor jou. Hierdoor kun jij onbeperkt kijken naar jouw favoriete programma’s die in het buitenland uitgezonden worden.

Ben je nieuwsgierig naar de beste VPN-diensten die in Nederland aangeboden worden? Neem dan eens een kijkje op de website van vpndiensten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in