Hoe kies je de juiste zakelijke laptop?

0
583

Laptops zijn er in alle grootte en maten, doordat het aanbod zo enorm is valt soms door de bomen het bos niet meer te zien. Ook biedt dit voordelen voor de consument. Doordat veel producenten met elkaar concurreren om de klant voor zich te winnen moeten zij ook zakken met de prijs. De consument heeft dus ruime keuze aan zakelijke laptops.

Waarvoor dient de laptop te worden gebruikt?

Hoe krachtig en snel de laptop dient te zijn hangt compleet af van waarvoor de laptop gebruikt gaat worden. Gaat u bijvoorbeeld alleen internetten, mailen en tekstverwerker, dan kunt u vrijwel elke laptop gebruiken. Deze handelingen verbruiken amper vermogen van de computer, daardoor kunt u een goedkoper type laptop aanschaffen voor deze werkzaamheden.

Laptops die gebruikt worden voor gamen en zware programma’s voor bijvoorbeeld videobewerking moeten minimaal beschikken over i5 of i7 processor. Ook dient te laptop te beschikken over minimaal 8 GB werkgeheugen, anders loopt u het risico dat de laptop de zware programma’s niet af kan spelen.

Studenten en mensen die veel onderweg werken kiezen vaak voor een lichte en kleine laptop. Op deze manier kunnen zij onderweg werken zonder dat de laptop zwaar aanvoelt. Op deze manier is de laptop ook makkelijk te vervoeren. Kleine laptops zijn tegenwoordig ook uitgerust met een krachtige processor waardoor een kleiner formaat steeds vaker gekozen wordt.

Bescherming voor de laptop

Een zakelijke laptop kost vaak een hoop, daardoor is het belangrijk om de laptop goed te beschermen. De laptop is bij aankoop vaak direct beschermd met Windows Defender, echter is dit vaak niet genoeg. Naast Windows Defender dient er ook nog een extra antivirus scanner te worden gedownload voor optimale bescherming.

Naast bescherming door software is fysieke bescherming voor de laptop ook belangrijk. Maak de laptop met een microvezeldoek schoon, zo voorkom je krassen. Ook is het goed om de laptop veilig te vervoeren door middel van een laptoptas die het apparaat beschermd tegen krassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in