Hoe kun je je laptop veilig vervoeren op de fiets?

0
395

Fietsen naar het werk is geweldig om te sporten en voor de planeet, maar het brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. De meeste mensen moeten immers hun laptop meenemen op weg naar hun werk. Het kan onveilig lijken om dat op de fiets te doen, maar is dat ook zo? Laten we eens kijken hoe je een laptop veilig op je fiets kunt vervoeren met een paar tips om ervoor te zorgen dat deze niet beschadigd raakt.

Waterdicht

Het is veilig om een ​​laptop op de fiets mee te nemen, zolang je ervoor zorgt dat deze in een waterdicht compartiment van je Burkely tas wordt opgeborgen. Water is hoe dan ook de grootste vijand van je laptop: slechts een paar druppels kunnen hem beschadigen. Ook kan het geen kwaad om een ​​hoes te hebben om een ​​extra beschermingslaag toe te voegen. Zorg er dan wel voor dat je laptop met hoes in je tas past en dat er dan nog genoeg ruimte overblijft voor je handtas dames.

Zichtbaar

Fietsen kan onveilig zijn voor fietsers, vooral in de grote steden. Dit is inderdaad wanneer het verkeer over het algemeen het slechtst is. In de winter moet je bovendien regelmatig in het donker fietsen dus er is altijd een risico op vallen of zelfs crashen. Als je je laptop bij je draagt ​​en je valt, kan deze beschadigd raken. Het is daarom van belang om altijd goed zichtbaar te zijn, vooral ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Dat betekent het dragen van goed zichtbare kleding en het gebruik van goede verlichting.

Rugzak

Een rugzak gebruiken om je laptop mee te nemen tijdens het fietsen is de eerste oplossing die in je opkomt. Het is erg praktisch, kan heel wat spullen opbergen, zoals extra kleren, een waterflesje en je lunch, maar het kan gemakkelijk zwaar zijn. Als je in je rugtas je laptop mee wilt nemen op de fiets naar het werk dan moet je hoe dan ook kiezen voor een waterdicht exemplaar. We zeiden immers eerder al dat water de grootste vijand van je notebook is, je kunt schade door regen dus voorkomen met behulp van een waterdichte rugzak. Kies bovendien voor een model waarin een speciale vak voor je laptop zit, dit biedt automatisch bescherming aan je schootcomputer.

Fietstassen

Fietstassen worden over het algemeen gebruikt door mensen die met hun fiets toeren, al worden ze ook door veel mensen gebruikt als vervanging van een boodschappentas. Het is een uitkomst om je laptop mee te nemen tijdens het fietsen: veel ruimte, niets om op de schouders te dragen (dus het extra gewicht dat je meedraagt ​​is anders), en geen extra zweten. Natuurlijk moet je ook bij de fietstassen weer kiezen voor waterdichte modellen. Bovendien is het belangrijk om een laptophoes te gebruiken. De trillingen van het fietsen worden via het frame doorgegeven aan je fietstassen, waardoor je notebook beschadigd kan raken. Een gewatteerde hoes beschermt je laptop tegen deze beschadigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in