Voorkom klachten met ergonomisch werken

0
1070

Dat mensen veel werken weten we nu wel. We werken gemiddeld meer dan de helft van ons leven en dat is niet niks. We werken de hele dag achter een computer of laptop. En slaan daar een heleboel informatie in op. Daarom is het verstandig om een zo goed mogelijke laptop aan te schaffen. Hoe meer geheugen, hoe beter! het is namelijk niet fijn als je laptop om de minuut vastloopt of het internet steeds wegvalt. Dit belemmert je werkzaamheden en dat is vervelend! Er zijn veel verschillende soorten laptops voor veel verschillende aanbiedingen. Er zit er dus altijd wel eentje bij voor jou!

Omdat mensen nu gemiddeld ouder worden betekend dat ook dat je langer moet doorwerken. Daarom willen we het zo comfortabel mogelijk maken om te werken zodat je dit zo lang mogelijk zonder klachten kunt volhouden. Er zijn tegenwoordig veel ergonomische spullen bedacht om het werken comfortabeler te maken. ergonomie betekent het aanpassen van het werk naar het menselijk lichaam. Maar hoe kun je klachten nou het beste voorkomen?

Houding

De juiste houding aannemen is heel belangrijk. een stoel die goed je rug ondersteunt voorkomt al een heleboel klachten aan de rug en nek. Zorg dat je je armen goed kan ondersteunen op de armleuningen. Hiermee voorkom je dat je spieren zich aanpassen aan de verkeerde gespannen houding.

Muis

Je hand en pols zijn de hele dag bezig met het bewegen van die muis. Hierdoor kunnen er verschillende klachten ontstaan in de pols en arm. om dit te voorkomen kun je het best een ergonomische muis aanschaffen. Die zijn speciaal gemaakt om de spierspanning in je pols en arm te verlagen.

Pauze

Neem af en toe een korte pauze. Dit helpt om even te kunnen ontspannen en je lichaam eventjes rust te geven. Loop desnoods een stukje naar het koffieapparaat. En wissel beeldschermwerk af met andere werkzaamheden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in