Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laptop

0
376

Er zijn nog maar weinig huishoudens waar nog een klassieke desktop computer te vinden is. In veel kantoortuinen zijn echter nog behoorlijk veel pc’s met apart beeldscherm en toetsenbord en muis te vinden. Toch heeft er de afgelopen twee jaar een behoorlijke omslag plaatsgevonden naar het gebruik van de laptop omdat veel werknemers thuis moesten werken. Dit heeft het gebruik van bijvoorbeeld een 17 inch laptop en ook de chromebook een enorme boost gegeven. Ga je een laptop kopen,  dan vertellen wij je in dit verhaal waar je op moet letten.

Ben je nog van mening dat een desktop computer meer te bieden heeft, dan is dit al lang niet meer het geval. De huidige generatie laptops is niet alleen verkrijgbaar in verschillende merken en types, ook de functionaliteit is op verschillend gebruik ingericht. Je moet dan denken aan het materiaal waarvan de laptop gemaakt is. Het formaat wat varieert van een 13 inch tot een 17 inch laptop of groter. Ben je op zoek naar een laptop met een groter beeldscherm dan is een 17 inch laptop een echte aanrader.

Specificaties

Ga je een laptop kopen dan moet je verder nog op de volgende dingen letten. Ben je op reis en werk je bijvoorbeeld veel in de trein, dan is een accu die lang meegaat belangrijk. Zo zit je halverwege de dag niet opeens met een lege laptop als je een belangrijk rapport aan het afmaken bent. Kijk ook naar het aantal beschikbare poorten zoals usb en hdmi en het is ook handig als je er een geheugenkaartje in kwijt kunt wanneer je foto’s over wilt zetten als er geen wifi in de buurt is. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn als je je mobiele telefoon als tijdelijke hotspot kunt gebruiken als je noodgedwongen iets wilt verzenden.

Wordt de laptop vooral voor gamen gebruikt en ga je een game laptop kopen dan is een snelle i7 processor het minimum wat nodig is om zonder vertraging games te kunnen spelen. Voor vloeiende beelden heb je tevens een snelle grafische kaart nodig. Let bovendien op een groot geheugen en een flinke harde schijf waar je al je foto’s en documenten of games op kunt slaan. Het is altijd handig als je genoeg ruimte hebt om de nodige software te kunnen downloaden. Werk je echter vooral in de cloud en werk je niet met fotografie en video dan heb je een minder grote opslagschijf nodig, dat scheelt weer in de aanschafkosten.

Laptop aanbiedingen

Heb je geen laptop nodig met allerlei toeters en bellen en de nieuwste snufjes, dan kun dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een model van vorig jaar of eerder. Het is dus altijd goed laptop aanbiedingen te bekijken uit een presentatiejaar eerder dan 2022. Veel mensen die zich oriënteren op een nieuwe laptop zullen eerst hun zoektocht op internet beginnen. Daarbij is google de digitale zoekhulp waar je vaak het eerste een beroep op doet. Het aanbod wat je dan te zien krijgt is echter overweldigend. Gelukkig is er een handige site met de naam Knibble.nl waar je maar liefst de aanbiedingen van 281 webshops kunt vergelijken. Hoe mooi is dat! Het bespaart je niet alleen nachten zoekwerk, reviews lezen en prijzen bekijken, het zal je vast een scherpe aanbieding opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in