Wat is virtual reality?

0
519

Virtual Reality (VR) is een computertechniek die je een compleet andere werkelijkheid laat ervaren, hiervoor zet je een VR-bril op en zo wordt de zichtbare werkelijkheid ronduit vervangen door computer gegenereerd beeld. Door de virtual reality bril kan je je helemaal afsluiten van de buitenwereld, dit komt doordat er in de bril een beeldscherm zit en doordat je ogen elk een ander beeld zien, dat van licht verschilt, zie je in de virtuele omgeving in 3D.

Virtual reality ontwikkelingen

Virtual reality is razend populair en niet meer weg te denken, deze technieken worden hierdoor dus elke dag verder ontwikkeld. In begin 2020 is de hand-tracking gelanceerd en dat was groot virtual reality nieuws, dit betekende dat natuurlijke interactie mogelijk was en je je eigen handen kunt gebruiken tijdens de VR-ervaringen zonder handschoenen, computer, controllers, externe sensoren of extra hardware. Naast nog vele andere ontwikkelingen zijn er drie verschillende soorten VR-producten verkrijgbaar: de bekendste is waarschijnlijk de VR-houder, hier kan je je smartphone in stoppen en deze werkt dan als computer en beeldscherm (Samsung Gear VR en de Google Cardboard). Er zijn ook VR-brillen, deze hebben een eigen scherm en hoeft dus geen smartphone in, maar die sluit je draadloos aan op een krachtige laptop, desktop of PlayStation. Voorbeelden van deze zijn de HTC Vive, Oculus Rift en de PlayStation VR. Andere VR-brillen, zoals de Oculus Go, zit alles wat je nodig hebt al in de bril en is een smartphone of computer overbodig.

Wat zijn de voordelen van virtual reality

VR heeft ontzettend veel voordelen op het gebied van zorg, coaching, sociaal gebied, ontspanning etc. Zieke kinderen kunnen bijvoorbeeld via een live-verbinding 180 graden kijken in hun thuis en praten met familie en vrienden, mensen met een fobie of angst zouden die kunnen overwinnen door de VR, 3D ontwerpen maken als je je huis wilt verbouwen, met 7 anderen een film kijken of spelletjes spelen om zo meer sociaal contact te krijgen. VR geeft mensen vooral de vrijheid om te zijn waar ze willen zijn en de mogelijkheid om te verbinden met andere mensen op andere plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in