Welke ziektekostenverzekering moet kiezen?

0
269

Het kiezen van een ziektekostenverzekering, het blijft maar een moeilijke taak. Welke ziektekostenverzekering past het beste bij jou en jouw situatie? Dit artikel kan jou wellicht een handje op weg helpen.

De beste zorgverzekering voor jongeren en studenten

Als je jong en fit bent hebt je meestal minder zorg nodig dan de wat oudere mensen. Voor jongeren en studenten kan het dus voordelig zijn om het eigen risico te verhogen. Je eigen risico moet altijd 385 euro zijn. Dat betekent dus dat je dit bedrag altijd eerst zelf moet betalen. Omdat jongeren vrij weinig zorg nodig hebben, kunnen zij het eigen risico vrijwillig verhogen waardoor ze korting kunnen krijgen op de zorgpremie. Als je wel baad hebt bij aanvullende zorg kun je het beste gaan voor buitenlandzorg, fysiotherapie of vaccinatie.

Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die een speciale collectief bieden voor studenten.

De beste zorgverzekering voor gezinnen

Maar wat als je een gezin hebt? Wat moet je dan op letten? Als jij een zorgverzekering voor het gehele gezin wilt nemen, hoeft dit niet per se voordeliger te zijn. Je kunt het beste altijd apart verzekeren. Dat is meestal goedkoper. Kinderen zijn sowieso tot hun 18e meeverzekerd. Ze betalen dus geen eigen risico of premie. Ze hebben dan wel recht op dezelfde dekkingen die in de aanvullende polis van jou zitten.

De beste zorgverzekering bij zwangerschap

Als je zwanger bent heb je natuurlijk wel meer zorg nodig. Waar moet je dan op letten? Vanuit de basisverzekering wordt er al super veel van die zorg vergoed. Middels een aanvullende verzekering kun je de volgende zorgvormen gebruiken: zwangerschap cursussen, lactatiekundige zorg of extra kraamzorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in