Zakelijke laptop: kies je voor een Intel Core i3, i5 of i7 processor

0
300

In de zoektocht naar een geschikte zakelijke laptop kom je laptops tegen met verschillende soorten processoren. In principe zijn er twee producenten van processoren. Dit zijn Intel en AMD. Langere tijd was Intel overduidelijk marktleider. Toch zie je de laatste tijd dat AMD een flinke inhaalslag maakt. Zakelijke laptops zijn grotendeels uitgerust met Intel processoren. Deze worden onderverdeeld in categorieën aangeduid met de i. In zijn totaliteit heb je de Intel Core i3, i5, i7 en zelfs i9. In dit artikel leggen we je uit welke processor het beste voor jou geschikt is.

Intel Core i3

Op het gebied van prestaties werkt het heel simpel gezegd als volgt, hoe hoger het getal achter de i, hoe beter de processor is. Natuurlijk gaat dit niet helemaal op omdat een nieuwe i3 beter kan presteren dan een oudere i7. Als je een nieuwe processor aanschaft dat gaat deze vuistregel wel op. De eerst in de rij is dan ook de Intel Core i3. Deze processor is geschikt voor de basis werkzaamheden. Denk aan tekstverwerking, surfen op het internet of het kijken van video’s. Heb je een beperkt budget en ga je vooral met lichte werkzaamheden aan de slag dan kan je over het algemeen goed uit de voeten met een laptop voorzien van een Intel Core i3. Als je opzoek bent naar een laptop met een Intel Core i3 dan is de Lenovo ThinkBook laptop een goede keuze.

Intel Core i5

De Intel Core i5 is misschien wel de meest verkochte serie. Dit komt omdat de i5 eigenlijk een perfecte balans biedt dus prijs en kwaliteit. Met een Intel Core i5 processor kan je namelijk al een stuk meer taken uitvoeren dan met een Intel Core i3. Zo is bijvoorbeeld Photoshop al goed te draaien op een Intel Core i5 en werkt alles net wat vlotter en sneller. Een uitstekende laptop voorzien van een Intel Core i5 processor is de HP EliteBook laptop. De i5 is een uitstekende keuze als je aan de slag wilt gaan met multitasken of het draaien van net wat zwaardere programma’s.

Intel Core i7

Wil je echt het onderste uit de kan halen dan is een Intel Core i7 een goede optie. In combinatie met een goede videokaart, zoals bij de HP ZBook laptop modellen, dan kun je er van uit gaan dat je zo goed als alle programma’s kunt draaien. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor zwaardere taken zoals grafische vormgeving op het spelen van games. Vanzelfsprekend is een laptop voorzien van een Intel Core i7 ook duurder dan bij de lichtere processoren. We raden dan ook alleen aan om voor een Intel Core i7 te gaan als je deze echt nodig hebt. Anders kun je namelijk geld besparen door voor een laptop te kiezen met een goedkopere processor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in